vitoshatrans

Великден в Истанбул

 
 
Дати:22.04.2022 
Престой: Четиридневна
включени вечери 
 Цена:
          * 240 лв София
          * 245 лв Ботевград
 
 
 
1 д ен 22.04.2022 БОТЕВГРАД - СОФИЯ -КАПИТАН АНДРЕЕВО - ИСТАНБУЛ
Отпътуване от Ботевград 18.00 ч и гр.София в 18:30 ч., по маршрута София – Пловдив – Хасково – Свилeнград – Одрин – Истанбул. Нощен преход.
2 ден -23 .05.2022 ИСТАНБУЛ 
Пристигане сутринта в древния Константинопол. Панорамна обиколка на Истанбул с професионален местен екскурзовод на български език. 
 Посещение на един от най-красивите паркове в Истанбул – Емирган. Свободно време за почивка и снимки. През този сезон парка е осеян с милиони лалета, които образуват различни фигури. Посещение на двореца „Долмабахче,Сарай - най-красивия дворец в Истанбул, наричан Малкия Версай,Настаняване в хотел ****. в Истанбул.Свободно време за почивка и шопинг.Вечеря в ресторанта на хотела/блок маса без включени напитки/.Посещение на желязната църква ''СВ.Стефан''е православна българска църква в Истанбул където ще се проведе  Великденска литургия. .. Връщане в хотела.Нощувка.
3 ден -24 .05.2022 ИСТАНБУЛ
Закуска. Отпътуване към пристанище Еминюню за разходка с корабче из Босфора с богата беседа на български език - около 2 часа /пожелание срещу допълнително доплащане/. По време на разходката ще видите красиви дворци, джамии, исторически сгради, както и част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
Останалите имат възможност да посетят популярния Египетския пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чайове, кафе и др.
Разглеждане на Историческия Хиподрум с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм II.
Посещение на Синята джамия – уникална с шестте си минарета. Свободно време за разходка и шопинг в Капалъ Чаршъ.Пожелание / срещу допълнително заплащане / в 14.30 часа за  посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBU L  с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу.. Връщане в хотела..Вечеря в ресторанта на хотела /блок маса без вклю.напитки/..Нощувка.
 
4 ден - 25.05.2022 ИСТАНБУЛ – КАПИТАН АНДРЕЕВО - СОФИЯ- БОТЕВГРАД
Закуска . В 08:30 ч.  Outlet Via Port Venecia. Новият Outlet Via Port Venezia ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световноизвестните марки.Това е място, където трябва да посетите, нещо различно от обичайния търговски център, тъй като можете да се насладите на пазаруване, хранене или дори просто да се разхождате край водния поток. Отпътуване за България. Пристигане в София и гр.Ботевград късно вечерта.
 Цената включва:
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ: 

*2 нощувки в хотел  Вашингтон  **** в Истанбул
*2 закуски
*1 ВЕЧЕРИ   НА БЛОК МАСА в ресторанта на хотела 

 * Празнична вечеря с традиционно турско меню

*Транспорт с комфортен автобус
*Панорамна туристическа обиколка на Истанбул – европейска с местен лицензиран екскурзовод на български език
*Посещение на парка ЕМИРГАН
*Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул
*Посещение на желязната църква ''СВ.Стефан'' където ще се проведе Великденска литургия.

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
*Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

*Разходи от личен характер
    *Разходка с корабче – 18 €
    * WATERGARDEN İSTANBU L - 15€
*Приблизителни входни такси за посещаваните обекти пожелание:
       -
-       "Долмабахче" –  120 TRY
        
       -
Отстъпки:
*Настаняванe на дете до 6 години – 50 лв.
*Настаняване на дете от 6 до 12 години – минус 30 лв.
Доплащане:
*Настаняване в единична стая - плюс 60 лв.
  
Забележки:
*Минимален брой туристи: 35 човека
*Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена
*Доплащане - до 10 дни преди датата на отпътуване
*Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи - 7 дни преди началото на екскурзията
Полезна информация: 
Необходими документи:
*Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. 
*За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
*За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002916/21.08.2020 на ЗД,,Евроинс" - гр. София, бул.Христофор Колумб №43,

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.

***Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
© 2018 Vitosha Trans. All Rights Reserved. Designed By CAIT BG