vitoshatrans

Пещерата Алистрати и Серес

 

Дата: 18.07.2020

Престой: Еднодневна

Цена: 

             * 35 лв.София

           * 40 лв.Ботевград

 
 
 
 
1 ден 18.07.2020 Ботевград-  София - Алистрати - Серес - София- Ботевград
Отпътуване в 6:00 ч. от гр.Ботевград и 07.00ч. от гр. София,  за Гърция . Посещение на пещерата Алистрати една от най-красивите и  митични пещери в Гърция  Открита е през 1959 г. от ловци на диви гълъби, но е отворена за посетители през 1998 г. С дължината си от 3 км и височина на таваните си над 35 м, Алистрати се превръща в една от най-предпочитаните дестинации в Гърция. Сталагмитите и сталактитите тук са в най-различни цветове, като едни от най-впечатляващите са червените сталагмити, които се наричат "Пламъците".
Отпътуване за гр. Серес  града съществува без прекъсване от хиляди години, въпреки нападенията, разрушенията и пожарите през вековете от неолита до новото време. Градът е дълбоко свързан с българската история.
През 808 г. хан Крум превзема  Серес или Сяр, както още е популярен в България. След въстановяването на Българската държава цар Асен I разгромява армията на Византия в известната битка при Сяр (1195г.), и пленява нейния командващ  севастократор Исаак. В 1205 г. Калоян след победата при Одрин нанася тук още едно тежко поражение на Латинската империя, завладява града и отново го включва в българската държавна територия. Първото българско училище в Сяр е открито в 1871 г., създава се българска община, с чиято помощ се изгражда параклис. Българското класно училище е отворено в 1881 г. и  то поставя основите на известното Серско педагогическо училище, което до 1913 г. е основен учебен център на българите в Източна Македония.
Свободно време за обяд и  разходка в град Серес..Отпътуване за България. Пристигане в София и Ботевград  вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с асистанс на ЗАД „Армеец“, с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
             Пещерата "Алистрати" - 6 евро;
Отстъпки:
        Дете до 12 г. – минус 5 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 35 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002257/26.09.2019 на ЗД,,Евроинс" - гр. София, бул.Христофор Колумб №43,

© 2018 Vitosha Trans. All Rights Reserved. Designed By CAIT BG