vitoshatrans

Карнавал в град Ксанти

Дата:16.03.2024

Престой:Еднодневна

Цена:

              * 52 лв 

 

 

Тръгване от гр.Ботевград в 05.00 часа Площад Сините плочки и гр.София о 05.50 часа Сточна гара бул.Сливница Лукойл бензиностанция посока Гърция. Около обяд пристигане в град Ксанти, разположен в подножието на Родопите, близо до река Места.Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г. Карнавалните шествия се провеждат по време на Сирни Заговезни. Предназначението на карнавала първоначално е било да се прогонват злите духове. В днешно време карнавалът е изключително пъстър и мащабен като участие вземат много различни групи, някои от тях достигат до 150-200 човека, всяка със своите костюми, песни и танци. В продължение на две седмици може да се насладите на различни културни мероприятия- концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден ,Неделя преди началото на Великденските пости, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие и свободно време. След обяд отпътуване обратно за България.

Пристигане в  София и Ботевград  късно вечерта.

 Цената включва:

Транспорт с комфортен  туристически автобус;

Туристическа програма в Ксанти;

 Гранични и магистрални такси;

Екскурзовод от агенцията придружаващ пътуването;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5 000 евро.

  • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;

 

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

.Отстъпки:

Настаняване на дете  до 12 г. с двама възрастни –минус 5 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 30 човека;

Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;

.

Полезна информация:
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България. За Република Гълция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

  ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004655 /07.08.2023 на ЗД,,Евроинс" - гр. София, бул.Христофор Колумб №43,

© 2018 Vitosha Trans. All Rights Reserved. Designed By CAIT BG