vitoshatrans

Очарованието на Мостар, Сараево и Вишеград

Дата 19.09.2024

Престой:Четиридневна

Цена:

                * 350  лв. 

 

 

 

 


1 ден: 19.09.2024 Ботевград-София – Вишеград

Отпътуване от гр.Ботевград в 19,00 часа площад Сините плочки ,от София в 20.00 часа бул.Сливница Сточна гара Лукойл бензиностанция впосока Калотина. Нощен преход по маршрут София - Ниш- Кралево -Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия. 

2 ден 20.09.2024 Вишеград-Сараево

Пристигане във Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.  Посещение на Андричград. 
Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. 
Свободно време. Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Туристическа програма в Сараево – Кметството, къщата на ината, Баш чаршия, символа на града – чешмата Сибил, Националният театърСинагогата,КатедралатаИмператорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. 

Настаняване в периферно разположен хотел в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. Нощувка.


3 ден: 21.09.2024Сараево – Мостар – Сараево  
Закуска. Отпътуване за Мостар, живописен град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО. 
Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва, - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. 
Свободно време и възможност за вечеря в едно от многобройните традиционни ресторантчета, разположени на двата бряга на река Неретва. Завръщане в Сараево ..Нощувка.

4 ден: 22.09.2024 Сараево – Дървеният град – София –Ботевград
Закуска. Отпътуване за "Дървения град", създаден от Емир Кустурица. Ще имате възможност да се разходите сред 20 дървени къщички, по високи каменни стъпала и уникалната атмосфера, създадена от "Балканския Фелини", както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените й стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности: Иво Андрич, Диего Марадона, Бранислав Нушич. 
Разглеждане на църквата, галерията, етно ресторанта и киното. Отпътуване за България.Пристигане в София и Ботевград късно вечерта. 

Цената включва: 
транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания

2 нощувка със закуска в хотел 3* в Сараево

Посещение на Вишеград,Мостар и Дървения град

Туристическа програма в Сараево

Екскурзоводско  обслужване 

Цената не включва:

Разходи от личен характер

     Входни такси за музейните обекти в Сараево (по 3 КМ),

Доплащане:

Настаняване в единична стая - плюс 70 лв

Забележки:

Минимален брой туристи: 35 човека;

Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;

Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;

Валутни курсове:  1 евро = 1,95583 босненски марки;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Полезна информация:           
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;

За Босна и Херцеговина няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004655 /07.08.2023 на ЗД,,Евроинс" - гр. София, бул.Христофор Колумб №43,

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

© 2018 Vitosha Trans. All Rights Reserved. Designed By CAIT BG