vitoshatrans

Великден на Метеора осмото чудо на света

 
 
Дата: 14.04 .2023 г.
Престой: Четиридневна 
Цена: 
       
        *  330 лв 

 

1 ден. 14.04.2023 СОФИЯ –БОТЕВГРАД -  КУЛАТА – ЛИТОХОРО – ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ

Тръгване от Ботевград- 05.30ч пл.Сините плочки и гр. София в 06:30 ч. бул.Сливница Лукойл Бензиностанция Сточна гара-по маршрут: СОФИЯ – ГКПП КУЛАТА – ЛИТОХОРО – ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ. Литохоро е красиво градче разположено в подножието на планината Олимп. Това е  мястото, откъдето започва изкачването на вр. Митикас в планината Олимп. Посещение и разглеждане на манастира Свети Дионисии. Свободно време за разходка в Литохоро. В 16.00 ч. отпътуване за Паралия Катерини, на около 20 км от Литохоро. Настаняване в хотел**/*** в района на Паралия Катерини. Свободно време за разглеждане на курортния комплекс.Нощувка.

2 ден. 15.04.2023 КАТЕРИНИ – КАЛАМБАКА – МЕТЕОРА - КАТЕРИНИ

Закуска. Отпътуване за Метеора - едно уникално място /Осмото чудо на света/, съчетало природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от скални образувания , които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на Големия Метеор „Преображение Господне” един от шестте функциониращи манастира. Разходка в гр. Каламбака - живописно градче в подножието на уникалните скали на Метеора. Връщане в Катерини вечерта.  Вечеря.Посещение на Великденска литургия. Нощувка.

3 ден. 16.04.2023 КАТЕРИНИ

Закуска .Свободно време в Катерини Паралия за разходка и разглеждане на курорстния комплекс.Празнична Великденска вечеря. Нощувка.

 

4 ден.17.04.2023 КАТЕРИНИ- СОЛУН- СОФИЯ-БОТЕВГРАД

Закуска. Отпътуване за гр. Солун. Туристическа програма, включваща разглеждане на най-емблематичните забележителности в Солун- гръцката перла на Егейско море: панорамна автобусна обиколка на Пристанището със солунската митница, крайбрежния булевард „Нике” с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, Панаирния град, Ротондата и арката на Галерий, крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив, посещение на църквата „Св. Димитър” – Солунския чудотворец, където ще можете да се поклоните пред мощите на светеца. Следва обиколка в пешеходната зона на града с известния солунски пазар и площад Аристотелис с паметника на Аристотел - учителят на Александър Македонски. Свободно време и възможност за круиз из залива, като пътуването е безплатно, заплаща се единствено консумация на минимум от 1 напитка на борда/ еспресо, фрапе, узо, бира, безалкохолно срещу цена от 4-5 евро /. Отпътуване за България в 14.00 ч.. Пристигане в град София и Ботевград вечерта.

 Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки в хотел  Страст ***  на Паралия Катерини;

3 закуски на блок маса;

1 празнична Великденска вечеря с традиционно гръцко меню

Туристическа програма в  Литохоро ,Солун, Метеора;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Големия метеор – 3€;

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.), която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4 EUR на стая на ден в хотел 5*;

Отстъпки:

настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

Доплащане:

настаняване в единична стая –  плюс  50 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Необходими документи:

 Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец

     ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002916/21.08.2020 на ЗД,,Евроинс" - гр. София, бул.Христофор Колумб №43,

***Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

 

© 2018 Vitosha Trans. All Rights Reserved. Designed By CAIT BG