vitoshatrans

ИСТАНБУЛ с посещение църквата Първо число

 

Дата:31.10.2024

Престой:Четиридневна

Цена  

                 *  270 лв 

 

 

1 ден 31.10.2024 БОТЕВГРАД- СОФИЯ – ХАСКОВО – КАПИТАН АНДРЕЕВО –  ИСТАНБУЛ
Отпътуване от Ботевград 19.00 ч от пл.Сините плочки и гр.София в 20:00 ч. бул.Сточна гара Лукойл бензиностанция Сточна гара,  по маршрута София – Пловдив – Хасково –  Свилeнград  –  Одрин  –  Истанбул. Нощен преход.

 2 ден 01.11.2024  ИСТАНБУЛ 

Пристигане сутринта в древния Константинопол- по възможност настаняване в хотела. Посещение на Църквата на първото число: „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца! Храма е посветен на Дева Мария, но за историята и построяването му се знае твърде малко. Иконите в храма са на възраст повече от 200-300 години. Много от тях са затворени в специални стъклени кутии, които ги предпазват от увреждане. За да се сбъдне желанието трябва да отключите поне една от тези икони със специалните ключове, които се продават в храма. Отключването е символично. Необходимо е просто да докоснете ключа до стъклената кутия с една от иконите. Според поверието, след като желанието се сбъдне вярващите трябва да се върнат в храма, за да благодарят на Дева Мария, да оставят ключа и да почерпят с нещо сладко богомолците в храма. Посещение  на  музея Рахми Коч , който обхваща площ от близо до 20,000 квадратни метра на брега на Златния рог, е първият и единствен музей в Турция, който изследва историческите развития в областта на индустрията, комуникациите и транспорта.Посетителите на музея Рахми Коч също могат да направят пътуване между настоящето и миналото. Тук човек има уникалната възможност да изпита насладата на Босфора от палубата на параход. Връщане в района на хотела .Настаняване в хотела ****. Свободно време за почивка и шопинг.  Вечерта срещу допълнително заплащане вечеря на яхта по Босфора. Нощувка.

 3 ден 02.11.2024 ИСТАНБУЛ –
Закуска. 08:30  По желание /срещу  допълнително заплашане -  25 евро. /целодневна екскурзия до най-новият комплекс на Истанбул - Виа Порт Марина в Азиатската част на града. Там, ще разгледате Парка на лъвовете, който се разпростира на площ от 8 декара и събира всички видове от семейство котки, донесени от различни краища на света, включително и белите лъвове от Африка. Ще може да посетите Пиратският остров – Истанбулският Дисниленд, където освен най-различни влакчета и съоръжения, може да посетите парка на крокодилите, изложени в различни местообитания според вида им с възможност да видите влечугите, които виждате в документалните филми, и да ги опознаете по-добре. Аквариума със най-дългият стъклен подводен тунел от аквариумите в Истанбул, с 12000 вида водни обитатели в 47 различни тематични изложби. На територията на комплекса се намира най-красивото яхтено пристанище на Истанбул и също така ще може да пазарувате в магазините във Via port Marina Outlet Shopping center. Привечер връщане в хотела. .Нощувка 

4 ден 03.11.2024  ИСТАНБУЛ   КАПИТАН АНДРЕЕВО - СОФИЯ  БОТЕВГРАД  

Закуска. 08:30 ч. отпътуване за Одрин   борсата за перилни препарати. Отпътуване за България. Пристигане в София и гр.Ботевград късно вечерта.

Цената включва:

2 нощувка в хотел   ****  в Истанбул;

2 закуска;

Транспорт с комфортен  автобус;

Посещение на Църквата  на първото число

Посещение  на Музеят Рахми Коч

Посещение на Виа Порт Марина в Азиатската част на града. 

Посещение на борсата в Одрин 

Екскурзоводско обслужване с местен екскурзовод на български език

Представител  на фирмата предружаващ  пътуването;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5 000 евро.

  • Цената не включва 
  • Разходи от личен характер;
  • Вечеря на яхта (организира се на място) - 50 € /при минимум 25 туристи/;
  • Входна такса  за посещение на Музеят Рахми Коч
  • Трансфер и ескурзоводско облужване     Via port Marina   -  25 евро  пожелание 

Отстъпки:

Настаняванeна дете до 6 години – 30 лв ;

Настаняване на дете от 6 до 12 години –минус 30 лв.


Доплащане:

Настаняване в единична стая –  плюс  60 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 35 човека ;

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Полезна информация:
Необходими документи:

Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

  ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003448/16.09.2021 на ЗД,,Евроинс" - гр. София, бул.Христофор Колумб №43,

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

© 2018 Vitosha Trans. All Rights Reserved. Designed By CAIT BG